Multivisie breidt HD aanbod uit tot 19 zenders

Vanaf 15 mei voegt Multivisie TV 6 HD-zenders toe aan het basispakket. Het gaat om twee nieuwe zenders en vier SD-zenders die door de HD-variant worden vervangen. Hiermee komt het basispakket op een aanbod van 37 digitale zenders waarvan 19 HD-zenders. De prijs van het basispakket blijft 12,50 euro per maand.

Het HD-aanbod wordt aangevuld met National Geographic Channel HD en foodzender 24Kitchen HD als nieuwe zenders in het basispakket. De SD-zenders MTV, Comedy Central en Kindernet worden vanaf 15 mei standaard in HD doorgegeven. Discovery Channel HD vervangt Discovery Channel SD en als tweede Discovery zender wordt Investigation Discovery SD aan het basispakket toegevoegd.

Multivisie TV streeft ernaar zoveel mogelijk zenders in HD door te geven. Vanaf 15 mei zijn de volgende 19 zenders in HD beschikbaar: Nederland 1 HD, Nederland 2 HD, Nederland 3 HD, RTL 4 HD, RTL 5 HD, SBS 6 HD, RTL 7 HD, NET 5 HD, Disney XD HD, Veronica HD, RTL 8 HD, Comedy Central HD, Kindernet HD, MTV HD, Discovery Channel HD, National Geographic Channel HD, 24 Kitchen HD, Animal Planet HD en Eurosport 1 HD.

Vanaf 2 juli vervangt Eurosport 2 HD in het basispakket Eurosport 2 SD.

Ook wat betreft hardware is HD-kwaliteit het uitgangspunt bij Multivisie TV. Medio augustus biedt Multivisie TV naast de standaard HD-ontvanger ook een HD-ontvanger met hard disk aan: de MultiBox HD Recorder. Dankzij de harde schijf van 320GB kunnen klanten tot wel 60 uur aan HD-materiaal opnemen of tot 180 uur aan SD-materiaal.

Multivisie TV levert nu in Alphen aan den Rijn, Rotterdam en Vught via internet serviceproviders Glashelder en Wisper. Daarnaast is Multivisie TV ook via Glashelder en/of Wisper in een aantal vraagbundelingsgebieden aan te vragen, zoals Bilthoven, De Bilt, Eindhoven, Heiloo en Nootdorp.