Nat Geo goes Wild

Zoals reeds in december gemeld in Broadband TV Nieuws begint National Geographic op 1 maart met Nat Geo Wild. Een geheel nieuwe zender met de beste wildlifedocumentaires. Drie specifieke genres staan centraal; de natuur en wilde dieren, natuurlijke fenomenen en de toekomst van onze planeet. De zender zal via digitale televisie te ontvangen zijn en zal in de plaats komen van Adventure One.

Alle documentaires zijn Nederlands ondertiteld en Nat Geo Wild zal een eigen programmabudget hebben, waardoor er een duidelijk verschil in de programmering met NGC zal ontstaan. Ze zullen elkaar daardoor aanvullen in plaats van vervangen. Exclusieve programma’s voor de lancering zijn nieuwe afleveringen van de populaire serie ‘Hunter Hunted’, bekroonde natuurspecials als ‘Eye of the Leopard’ van de filmmakers Derek en Beverly Joubert en de nieuwe serie ‘Rogue Raiders’ met Jake Willers en Infested.

National Geographic Channel heeft een sterke groei in waardering gezien, met een stijging van 18 procent in kijkdichtheid. Ook in de toekomst zullen vernieuwende documentaires worden uitgezonden, waarbij de ontwikkeling van succesvolle thema’s als wetenschap, geschiedenis en technologie wordt voortgezet en het basiskanaal zal zich duidelijk onderscheiden van Nat Geo Wild, zo stelt de zender. De combinatie van National Geographic Channel, het HD-kanaal en Nat Geo Wild biedt de kijker een uitstekende diversiteit aan programma’s. (Bron: National Geographic)